Προορισμοί

AΚΡΟΠΟΛΗ: Ένας βραχώδης λόφος ύψους 70μ από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας. Ο λόφος είναι απρόσιτος με μοναδική είσοδο τα λαμπρά Προπύλαια, που άρχισαν να χτίζονται το436π.χ μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου και πιο επίσημου οικοδομήματος της Ακρόπολης. Οι εργασίες για την ανέγερση του περίλαμπρου αυτού ναού άρχισαν το 447π.χ και ολοκληρώθηκαν το 438π.χ.

Acropolis

MΥΚΗΝΕΣ :’Eνα από τα μεγαλύτερα κέντρα ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας.( 1600π.χ – 1100π.χ ) Εκεί υπάρχει το σύγχρονο μουσείο των Μυκηνών, ενώ σώζονται σπουδαία μνημεία.

mycynes

ΔΕΛΦΟΙ : Αρχαία Ελληνική πόλη, στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Έχει χαρακτηρισθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO . Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ελλάδας.

Delphi

IΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Είναι μια στενή λωρίδα που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν, ενώνει το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Έχει μήκος 6χιλ. και στο πιο στενό σημείο έχει κατασκευαστεί η διώρυγα της Κορίνθου (1880 – 1893).

isthmos

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ :Το πιο δοξασμένο ιερό της Αρχαίας Ελλάδας, αφιερωμένο στο Θεό Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Στην Ολυμπία εντός του μεγαλοπρεπούς ναού του Θεού, βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων τοποθετείται στο 776π,χ και τελούνταν κάθε 4 χρόνια.

olympia

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

epidaurus

Popular winter resorts Trikala Feneos Korinthias

katotrikala trikalakorinthias doxa6 kampos2 pefkias6 ziria12 ziria56 ziria66